Gătit ușor: ghidați rețete de gătit simple și rapide

post-title

Ghid pentru gătit ușor, colecție de rețete italiene gratis, rapid și ușor, un instrument util pentru a pregăti mâncăruri excelente într-un timp scurt, toate cu ingrediente autentice.


Ghid pentru gătit

Pe lângă oferirea unei idei pentru prepararea gătitului în fiecare zi a săptămânii, fiecare rețetă propusă trebuie să fie rapidă și ușoară.

Rețetele enumerate sunt împărțite în categorii, prezentate în meniul „tipuri de rețete” din dreapta, pentru a facilita cercetarea și toate sunt caracterizate printr-o ușurință extremă de realizare.


De fapt, considerăm că fiecare rețetă trebuie să aibă un rezultat bun împreună cu simplitatea procesării și timpii de plumb redusi.

Bucătăria tradițională italiană, precum și cea a altor țări care se învecinează cu Marea Mediterană, este foarte bogată în specialități culinare și variată în rețete de gătit datorită contribuției aduse de diversele populații care au urmat de-a lungul timpului.

Datorită acestor contribuții culturale, diferențelor climatico-ambientale și diferitelor tradiții istorice ale țării, bucătăria italiană se bucură astăzi de o mare varietate de preparate regionale tipice, martorii obiceiurilor locale.


În ciuda diferențelor dintre diferitele regiuni, în toate rețetele bucătăriei italiene găsim elemente caracteristice dietei mediteraneene.

Această secțiune prezintă câteva rețete rapide și ușoare de gătit toscane, rețete de prim fel, rețete de pește și carne, pentru a mânca bine, gătind într-un timp scurt.

Bucătăria regională italiană reprezintă o sursă foarte mare de rețete de toate tipurile, care variază în funcție de poziția geografică, climă, utilizări și obiceiuri ale populațiilor locale.


În rețetele de față este indicat timpul de preparare și numărul de persoane pentru care este adecvată cantitatea de ingrediente gastronomice.

De sărbători, în general, avem tendința de a găti mâncăruri în conformitate cu normele și cu un meniu complet alimentar gastronomic, de la un bun început de pământ sau mare, până la fructe și desert.

Citiri recomandate
  • Orez termidore, rețetă originală cu sos
  • Cum se prepară tortelli cu ricotta și spanac din Maremma
  • Șapcă umplută ușor de făcut într-o tigaie cu vin alb
  • Timbale de orez și vinete coapte
  • Chiftelute prajite cu cartofi, slanina si nuci

În mediul familial, sunteți, în general, mulțumit de prepararea alimentelor pe care le-ați face în fiecare zi, dar gătite cu un angajament și imaginație mai mare, precum și în cantități mai mari.

Pe de altă parte, nu ar fi potrivit ca gazda să fie forțată să rămână în spatele sobei prea mult timp, deoarece este o zi de sărbătoare și, prin urmare, de odihnă.

În ceea ce privește bucătăria toscană, trebuie în primul rând spus că simplitatea și autenticitatea sunt principalele calități ale acestei arte culinare locale.

Este o bucătărie unde domină simțul măsurii, respectând în totalitate ingredientele locale și aromele naturale, o bucătărie rustică în stil rural, de tip țăran, care poate fi rafinată și atunci când este necesar.

Trebuie avut în vedere faptul că Toscana gastronomică are multe varietăți de mâncare și preparate, în funcție de locul cu rețete foarte diferite, care merg de la interior la banda de coastă, în special pentru marea varietate de ingrediente locale pe care fiecare zonă este capabilă să le ofere bucătarului.

Budinca este un desert rafinat obținut din amestecul de lapte, zahăr și arome de gustul dorit, cum ar fi vanilia în cazul budincă cremă sau ciocolată în cazul budincă de ciocolată.

La compusul astfel obținut, trebuie adăugate alte elemente care au capacitatea de a-l lega pentru a-l solidifica în timp ce se răcește; în acest scop, se folosește în general lipici de pește sau amidon de cartofi.


Printre rețetele de gătit de pește se numără cele referitoare la diferite tipuri de pește, inclusiv hamsii, peștii de ac, homarul, crustaceele decapod din familia Nephropidae, angușele, homarii, codul, tonul, calamarii, scoicile, scoicile cu coajă formată din două părți îmbinate dintr-o balamală mobilă, capiton, carpaccio, talpă, pești care evoluează au ajuns să aibă o poziție întinsă pe partea sa, cu ochi alături, orientați spre suprafața apei, creveți, cod, păstrăv, somon.

Foarte buni sunt frigaruiile de pește pe bază de squid și de squide mici pentru a găti în cuptor.

Rețetele de cartofi acoperă toate modalitățile în care cartofii pot fi gătite, de la prăjirea la cuptor și de la piureul de cartofi până la flanul de cartofi asociat cu rulouri de pui alese din rețetele rapide ale felului principal.

Printre rețetele tipice italiene se numără multe rețete ale primelor feluri, unele cu caracteristici ale ingredientelor regionale, altele internaționale oferite ca rețetă a zilei în multe hoteluri cu servicii de pensii.

Rețeta de patiserie scurtă poate fi făcută în diferite moduri.

În procesul de patiserie scurtă, există în mod obișnuit făina, sarea, zahărul, untul și ouăle care trebuie bine prelucrate până la compactitatea lor.


Există diferite tipuri de produse de patiserie scurtă, inclusiv cele pentru biscuiți și cele pentru cremă sau fructe.

Principala variantă a rețetelor de tiramisu care face diferența este de a pune lichior în locul cafelei clasice.

Rețeta crepelor este rapidă de făcut și necesită ingrediente limitate.

Tortul de burete este un aluat dulce și moale preparat la rece amestecând puțină făină sau amidon de cartof cu zahăr, gălbenușuri de ou și albușuri de ou bătute într-un bol.

Reteta de lasagna la cuptor este una dintre cele mai renumite retete ale bucatariei italiene si este un prim fel caracteristic cunoscut in toata lumea sub numele de retete de pizza, care este creat prin plasarea intr-o tigaie a mai multor straturi de paste de lasagna fiarta anterior, alternand cu straturi de condimente variabile și bechamel cu gătit final la cuptor și gratin ușor.

Printre al doilea fel de mâncare, cacciucco este un fel de mâncare foarte popular, un fel de mâncare pe bază de pește tipic bucătăriei Livorno și Viareggio, care poate fi gătit cu diverse calități de pește, inclusiv crustacee, moluște, caracatiță, sepie, palombi, cigaruri și scorpion în sos de roșii și felii de pâine prăjită aranjate la baza vasului.

Rețeta originală pentru cacciucco tradițională a cuprins treisprezece specii de pești, inclusiv ciocă, caracatiță, pește de câine, care este un rechin aparținând familiei Triakidae care locuiește în principal în estul Oceanului Atlantic, anghilă de conger, care are un corp neted și fără fulgi asemănător cu cel a anghilei, dar cu o grosime mai mare și cu o culoare gri mai închisă, anghilă moale, capon, scorpion, de aproximativ cincizeci de centimetri lungime și rozaliu, cu pete galbene și maro închis, gurnard, goboi, înflorire, boccaccia, cicada și macrou, un pește cu o linie laterală accesorie extinsă de-a lungul întregului spate verde iridiscent, scutelele foarte largi cu laturile argintii, o pată neagră pe spatele operculului și în corespondență cu axila pectoralelor și aripioarele dorsale gri.

Mancaruri rapide. Top 5 retete simple de 15 minute | SavurosTV (Septembrie 2021)


Tag-Uri: reţete
Top