Santorini (Grecia): ce să vezi în insule

post-title

Ce este de văzut în Santorini, un grup mic de insule situate pe marginile sudice ale arhipelagului Cyclades din Marea Egee, principalul căruia îi dă numele arhipelagului.


Informații turistice

Aceste insule s-au format în urma erupțiilor vulcanice de-a lungul mileniilor, fenomenul decisiv s-a produs între anii 1600 și 1500 î.Hr., când o erupție vulcanică impunătoare și devastatoare a provocat scufundarea unei părți din insula inițială la 400 de metri mai jos. suprafața mării, cu efecte asupra întregului est Mediteranean.

Evenimentul apocaliptic a declanșat declinul civilizației minoice și, multe secole mai târziu, se presupune că a alimentat fantezia lui Platon în povestea Atlantidei.


Santorini este o insulă stâncoasă caracterizată de plaje de culoare închisă, cu orașele situate înălțime pe faleză, accesibilă în diverse feluri, urcând sute de trepte, călărind pe măgari sau cu telecabina.

Are forma unei potcoavă, a cărei parte interioară înaltă și stâncoasă sare peste marginea mării, în timp ce pe partea exterioară se înclină spre plajele de origine vulcanică.

De retinut plajele din Perissa, Plaja Rosie, Monolithos, Kamari, Mesa Pigadia si Perivolos.


Muntele Profitis Ilias, cu 567 de metri, constituie punctul cel mai înalt al Santorini.

Insula are un aeroport, situat la aproximativ 5 km de capitala Fira.

De asemenea, este legată de Pireu și de celelalte insule ale Mării Egee, prin conexiuni maritime care pleacă din noul port Athinios, unde se îmbarcă feriboturile și navele rapide.


Vechiul port întâmpină numai navele de croazieră și bărcile de agrement.

Ce să vezi

Santorini, numit Thera în greacă antică, corespunzând celei mai mari insule originale.

Citiri recomandate
  • Mitologia greacă: marile povești
  • Insulele Greciei: care să aleagă
  • Corfu (Grecia): ce este de văzut între plaje, mănăstiri și livezi de măslini
  • Grecia: informații utile
  • Sporade (Grecia): ce să vezi în insule

Thirasia, o insulă mică care a fost inițial parte a insulei principale.

Aspronisi, o stâncă mare aparținând Santorini.

Palea Kameni, un insulet format în urma erupțiilor din 1573.

Nea Kameni, un vulcan activ care a apărut după erupțiile din 1712.

În special, insulele Santorini, Therasia și Aspronisi apar la marginea calderei umplute cu apă de mare, în mijloc se află insulele Palea Kameni și Nea Kameni.

Printre locurile de vizitat, Fira și Oia sunt locuri foarte frumoase, exemple tipice de arhitectură cicladică, în special Oia este renumit pentru apusurile de soare minunate.

Nu ratați o vizită la Akrotiri, accesibilă și printr-o potecă care urcă de la Perissa, corespunzând capitalei antice a insulei.


Acoperit de cenușă vulcanică, a fost adus la lumină de arheologi, aproape intacti ca Pompeii, cu diferența că nu există rămășițe umane, astfel încât se presupune că locuitorii au fost salvați înainte de erupția vulcanică catastrofală.

Vacanta in Grecia, 5 plaje SECRETE de vazut in Zakynthos | Travel Memories (Septembrie 2021)


Tag-Uri: Grecia
Top