Bolzano (Tirolul de Sud): ce să vezi în 1 zi

post-title

Ce este de văzut în Bolzano, un itinerar de o zi care include principalele monumente și locuri de interes, inclusiv Duomo și telecabine pentru a merge până la cele mai apropiate vârfuri.


Informații turistice

Capitala provinciei autonome cu același nume, Bolzano este situată la o altitudine de 264 metri și ocupă partea de est a unui bazin originar din întâlnirea văilor Isarco, Sarentina și Adige.

Trei telecabine conectează orașul cu cele mai apropiate vârfuri, destinații de excursii foarte populare, depășind o cădere de o mie de metri.


Telecabina dealului, urcă spre Monte Pozza odată cu sosirea la Colle di Villa, telecabina din Renon, vă permite să ajungeți la Soprabolzano, iar telecabina din San Genesio, de la numele satului pe care îl ajunge, face legătura între centrul și podișul Salto.

Bolzano este un oraș foarte plin de viață și din punct de vedere cultural, cu diverse muzee și un interesant patrimoniu arhitectural și artistic, inclusiv Catedrala, dedicată Santa Maria Assunta.

Construcția Catedralei din Bolzano a fost începută în secolul al XI-lea, rămân doar bazele bazilicii primare, care pot fi văzute în interior.


Exteriorul, reconstruit după ce a fost parțial distrus de bombardamentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică.

Ce să vezi

Învelișul, din marmură roșie din Val Gardena și marmură galbenă din Bassa Atesina, este decorat cu balustrade și gargouri.

Apropiindu-se de clădire de la Piazza Walther, este posibilă aprecierea măreției complexului, cu un acoperiș verde-auriu.


Turnul-clopotniță, decorat cu ferestre ascuțite și contraforturi zburătoare, se sprijină pe o bază pătrată de origine romanică, în timp ce restul construcției datează din 1517, opera lui Hanz Von Schussenried, un celebru pietru șvab al vremii.

Sub arcadele centrului există magazine cu vitrine primitoare și, în perioada de Crăciun, piața tradițională de Crăciun are loc în Piazza Walther.

Citiri recomandate
  • Trentino Alto Adige: excursii de duminică
  • Val di Fassa (Trentino): excursii
  • Val Pusteria (Tirolul de Sud): ce să vezi
  • Dolomiții (turism): unde se află vârfurile fermecătoare
  • Ortisei (Tirolul de Sud): ce să vezi

În jurul orașului există podgorii cu producție valoroasă și munți magnifici, inclusiv lanțul Mendola, podișul Salto, Monte Tondo, care este un vârf minor al Renonului și Monte Pozza.

Privind spre est, puteți vedea magnificii munți Catinaccio cu turnurile Vajolet, care fac parte din Dolomiți.

Tag-Uri: Trentino Alto Adige
Top