Tuscania (Lazio): ce să vezi


post-title

Ce este de văzut în Tuscania, un itinerar pentru un tur ghidat care include principalele monumente și locuri de interes, inclusiv Duomo, Biserica Santa Maria Maggiore și Mormântul Reginei din necropola etruscă.


Informații turistice

Situată în Lazio, în provincia Viterbo, pe un promontoriu al Munților Volsini, Tuscania este renumită pentru prelucrarea pielii, lemnului și teracotelor.

Fost un oraș etruscan, a fost o așezare romană de o importanță considerabilă, până la o perioadă de declin în urma căderii imperiului și a invaziilor barbare.


După ce a fost un motiv de dispută între diferite familii feudale, a trecut sub stăpânirea bisericii în 1443.

Biserica Santa Maria del Riposo, construită în stil renascentist pe ruinele unei clădiri anterioare, este caracterizată la exterior de un portal remarcabil, în timp ce în interior, demn de remarcat, se află retablul de lemn al altarului înalt cu picturi interesante. , probabil opera lui Perin del Vaga și a unei Madone realizate de Pastura.

În claustrul inclus în mănăstirea adiacentă sunt fresce remarcabile din anii 1600.


În interiorul mănăstirii se află Muzeul Arheologic, care reunește descoperirile care au apărut cu privire la vechiul oraș roman, necropolele etrusce și casele medievale.

Biserica Santa Maria della Rosa, care datează din secolul al XIV-lea și prezintă o fațadă cu trei portaluri de intrare, cu clopotnița în lateral, include trei nave rafinate în interiorul mesei rafinate care înfățișează Madona Liberatoare.

Ce să vezi

Duomo, reconstruit în 1700 peste rămășițele unei clădiri anterioare, a menținut fațada trecutului, în timp ce în interiorul cu trei nave există un remarcabil tabernacol din secolul al XV-lea.


Biserica Santa Maria Maggiore, situată pe dealul San Pietro, a fost ridicată în secolul al VIII-lea pe locul unde se afla o clădire romanică.

Reconstruită în secolul al XII-lea, este una dintre cele mai frumoase biserici romanice la nivel regional, cu un turn solid în stânga și o fațadă îmbogățită de trei portaluri elegante.

Citiri recomandate
  • Anagni (Lazio): ce să vezi
  • Lazio: excursii de duminică
  • Vetralla (Lazio): ce să vezi
  • Ciociaria (Lazio): ce să vezi în regiunea istorică
  • Alatri (Lazio): ce să vezi

În interior, cu trei nave, cu coloane dominate de capiteluri romanice foarte particulare, există un magnific botez de botez de tipul cufundare, care datează din secolul al XIII-lea, un amvon de 1200 și interesante fresce din secolul al XIV-lea în zona absidei.

În apropiere se află Biserica San Pietro, care datează din secolul al VIII-lea și reconstruită în secolul al XII-lea, cu o frumoasă fațadă a secolului al XIII-lea, inclusiv un portal surmontat de o loggie și o fereastră de trandafir, caracterizată prin decorații de sculptură rafinate.

În interior cu trei nave, într-un stil mixt creștin și romanesc timpuriu, se află cripta cu nouă nave, susținută de 28 de coloane.

Printre diferitele opere de artă păstrate aici, ies în evidență fresca din Crucifixia din secolul al XIV-lea, niște sarcofage și doi cibori.

În împrejurimile orașului există diverse necropole etrusce de un interes considerabil, inclusiv Mormântul Reginei.

Tag-Uri: Lazio
Top