Expresii despre obișnuință: aforisme, citate


post-title

Citate, aforisme și fraze despre obișnuință, genul de comportament care îi determină pe oameni să repete aceleași acțiuni la nesfârșit, foarte des automat.


Citate despre obișnuință

- Toate acțiunile omului au una sau mai multe dintre aceste șapte cauze: șansa, natura, compulsia, obiceiul, rațiunea, pasiunea și dorința. (Aristotel)

- Obiceiul este a doua natură care ne împiedică să cunoaștem primul dintre care nu are nici cruditatea, nici farmecul. (Marcel Proust)


- Alegeți întotdeauna calea care pare cea mai bună chiar dacă pare cea mai dificilă: obișnuința o va face în curând plăcută. (Aristotel)

- În primul rând uitați de inspirație. Obiceiul este mai fiabil. Obiceiul te va susține indiferent dacă ești inspirat sau nu. Obiceiul vă va ajuta să vă rafinați și să vă lustruiți poveștile, inspirația nu va fi. Obiceiul este constanța pusă în practică. (Octavia Estelle Butler)

- Pentru a schimba un obicei, luați o decizie conștientă și apoi personificați noul comportament. (Maxwell Maltz)


- Mai întâi ne creăm obiceiurile, apoi obiceiurile ne creează. (Denis Waitley)

- Uneori suntem atât de atașați de modul nostru de viață, încât refuzăm o oportunitate grozavă doar pentru că nu știm cum să o exploatăm. (Paulo Coelho)

- Lucrul nefericit al acestei lumi este că obiceiurile bune sunt mult mai ușor de abandonat decât cele rele. (William Somerset Maugham)


- Arta ne mătura sufletul de praful vieții de zi cu zi. (Pablo Picasso)

- Obiceiul este cel mai bun profesor în toate lucrurile. (Pliniu cel Bătrân)

Citiri recomandate
  • Expresii despre obișnuință: aforisme, citate
  • Expresii despre răzbunare: aforisme, citate
  • Fraze de viteză: aforisme, citate
  • Fraze pe haine: aforisme, citate
  • Fraze pe plictiseală: aforisme, citate

- Fericirea noastră depinde de obiceiurile mentale pe care le cultivăm. Așadar, exersează gândurile fericite în fiecare zi. Dezvoltați obiceiul fericirii, iar viața va deveni o petrecere continuă. (Norman Vincent Peale)

- Un lucru făcut prea mult timp devine de rutină și simplu. (Julia Ormond)

- Nu îți vei schimba niciodată viața decât dacă schimbi ceva ce faci zilnic. (Mike Murdock)

- Fericirea este un bun surogat, obiceiul dat de cer. (Alexander Sergeyevich Pușkin)

- Imaginea pe care o avem despre noi înșine și obiceiurile noastre tind să meargă împreună. Schimbați una și veți vedea automat cealaltă schimbare. (Maxwell Maltz)

- Când ceva devine un obicei, reușește, de asemenea, să se îndepărteze destul de departe de fapte și de adevăr. (William Cutberth Faulkner)

- Motivația este ceea ce începe. Obiceiul este ceea ce te ține în mișcare. (Jim Ryun)


- Mi-am dorit o viață diferită, care nu mă ducea în fiecare zi să fac aceleași lucruri cu aceiași oameni din același loc de muncă. Am vrut să mă confrunt cu provocări interesante. (Harrison Ford)

- Dacă continuați să faceți ceea ce ați făcut întotdeauna, veți continua să obțineți ceea ce ați avut întotdeauna. (Warren G. Bennis)

- Obiceiul este ca rugina. (Javier Bardem)

- Un mod sigur de a induce oamenii să creadă lucruri false este repetarea frecventă, deoarece familiaritatea nu se distinge cu ușurință de adevăr. (Daniel Kahneman)

- Dacă credeți că o puteți schimba, făcând din ea un obicei, schimbarea va deveni reală. Aceasta este puterea autentică a obișnuinței: știind că obiceiurile noastre sunt ceea ce ne dorim să fie. (Charles Duhigg)

- În general, lanțurile obișnuinței sunt prea ușoare pentru a fi simțite până când devin prea grele pentru a fi rupte. (Samuel Johnson)


- Dacă tinerii nu s-ar putea abține să nu-și dea seama cât de repede devin simple pachete de obiceiuri de mers, ar acorda mai multă atenție comportamentului lor în timp ce se află într-o stare plastică. Ne detașăm de propriile noastre destine, bune sau rele și nu vom fi niciodată incomplete. (William James)

- De rutină, această premisă pentru revoluții! (Emile De Girardin)

- Fără ajutorul prejudecăților și obișnuinței nu aș fi în stare să traversez camera. (William Hazlitt)

- Cine a atins odată raiul, cum se putea mulțumi atunci cu viața de zi cu zi? (Alain Fournier)

- Obiceiul, care are o putere enormă asupra noastră în fiecare domeniu, nu are forță în niciun alt domeniu, la fel ca în învățarea servituții noastre. (Etienne De La Boetie)

- Plecarea înseamnă a câștiga o luptă împotriva obișnuinței. (Paul Morand)

- Cele mai periculoase ispite nu se datorează flăcărilor energice, subite ale dorinței, „pofta cărnii”, ci lipsei de entuziasm pentru carne, lene și inerție, tendința noastră de a deveni creaturi de obișnuință. (Sigrid Undset)

- Oamenii își dedică viața repetării lucrurilor, gesturilor și comportamentelor pe care le numesc obiceiuri. (Luis Sepùlveda)

- Gândul se manifestă prin cuvânt; cuvântul se manifestă prin scop; scopul se dezvoltă în obișnuință; iar obiceiul este consolidat în caracter. Apoi urmăriți cu atenție gândul și căile sale și lăsați-l să apară din iubire; născută în considerare pentru toate ființele. (Buddha)

- Practic, dacă vrem să ne direcționăm viața, trebuie să preluăm controlul asupra acțiunilor noastre constante. Nu este ceea ce facem o dată pentru a ne modela viața, ci ceea ce facem în mod sistematic. (Anthony Robbins)

Aforismele de obicei

- Oricare ar fi situația dvs. actuală, vă asigur că nu sunteți obiceiurile voastre. Puteți înlocui vechile modele de comportament care dăunează de sine cu noi modele, noi obiceiuri de eficiență, fericire și relații bazate pe încredere. (Stephen R. Covy)

- Repetarea aceluiași gând sau acțiune fizică se dezvoltă într-un obicei care, repetat cu frecvența necesară, devine un reflex automat. (Norman Vincent Peale)


- Obiceiul poate înlocui dragostea, nu îndrăgostindu-se. (Javier Marias)

- Obiceiurile încep ca observații, idei și imagini improvizate. Și apoi, strat după strat, prin practică, din pânzele de păianjen devin cabluri care ne asigură și ne întăresc viața. (Denis Waitley)

- Semănați o acțiune și colectați un obicei. Semănați un obicei și culegeți un personaj. Semănă un personaj și culege soarta. (Charles Reade)

- Persoanele cu adevărat frivole sunt cele care iubesc o singură dată în viață. Ceea ce ei numesc loialitate sau loialitate numesc un obicei de hibernare sau o lipsă de imaginație. (Oscar Wilde)

- obiceiurile rele sunt ca dinții răi: trebuie îndepărtați. (Robert Baden Powell)

- Succesul nu este o destinație, ci o călătorie. Și o atitudine completă în guvernarea gândurilor și emoțiilor noastre, precum și a obiceiurilor sănătoase sunt echipamentele de care avem nevoie pentru călătorie. (Bob Cummings)

- A trăi cu înțelepciune constă, poate, mai puțin în dobândirea obiceiurilor bune decât în ​​dobândirea cât mai puține obiceiuri. (Eric Hoffer)

- Caracterul nostru este compus practic din obiceiurile noastre. Pentru că acestea sunt modele fiabile, adesea inconștiente, care ne exprimă în mod constant caracterul nostru zilnic. (Stephen R. Covy)

- Alegeți viața care este cea mai utilă, iar obiceiul o va face cea mai plăcută. (Francis Bacon)

- Nimeni nu îndrăznește să-și ia rămas bun de la obișnuință. Multe sinucideri s-au oprit în pragul morții pentru amintirea cafelei unde merg în fiecare seară pentru a-și juca jocul de domino. (Honoré De Balzac)

- Curios, obiceiuri. Oamenii înșiși nu știu niciodată că le au. (Agatha Christie)

- Când în fiecare zi devin la fel, se datorează faptului că nu mai observă lucrurile frumoase care se întâmplă în viață ori de câte ori soarele traversează cerul. (Paulo Coelho)


- Excelența morală este rezultatul obișnuinței. Devenim drepți făcând acțiuni drepte, temperare prin acțiuni temperate, curajoase, prin realizarea de acțiuni curajoase. (Aristotel)

- Practic, nu există idee că nu ajungi să te obișnuiești. (Albert Camus)

- Ceea ce se întâmplă în fiecare luptă dintre aspirațiile noastre superioare și tendințele noastre mundane este că obișnuința se împarte cu acestea din urmă. Prin urmare, este necesar să înlocuim obiceiurile noastre rele cu obiceiurile bune. (Paramahansa Yogananda)

- Obiceiul. Adesea este confundat cu dragostea. (Marlene Dietrich)

- Obiceiul prevalează adesea asupra rațiunii și servește doar pentru a înșela rațiunea. (John Wilmot)

- A doua jumătate a vieții unui om nu este alcătuită din altceva decât din obiceiurile pe care le-a dobândit în prima jumătate. (Fedor Michajlovic Dostoievski)

- Observăm cei care plasează obiecte într-o cameră, obișnuința noastră care le scoate din nou și eliberează spațiu pentru noi. (Marcel Proust)

- Se presupune că oricine este bogat nu trebuie să fure. Dar nu este ușor să-ți schimbi obiceiurile. (Michelangelo)

- Dacă nu vrei să fii ușor de mâniat, nu hrănești obiceiul; nu-i da nimic care să o ajute să crească. (Epictet)

- Învățarea unui obicei nou este totul, pentru că înseamnă a ajunge la substanța vieții. Viața nu este decât o țesătură de obiceiuri. (Henri Frederic Amiel)

- Timpul pe care îl avem la dispoziție în fiecare zi este elastic: pasiunile pe care le simțim îl extind, cele pe care le inspirăm îl contractează; iar obiceiul umple ceea ce rămâne. (Marcel Proust)

- Schimbarea te odihnești și este greu să fii afectat și mereu guvernat de aceleași lucruri.(Heraclit)


- Criteriul zilnic. Rar veți greși dacă vă întoarceți la acțiuni extreme spre vanitate, cele mediocre pentru a obișnui și pentru a le însemna pe cele de teamă. (Friedrich Wilhelm Nietzsche)

- Omul este un animal care trăiește după obiceiuri. El devine atașat de locuri, detesta schimbările. (John Ernst Steinbeck)

- Când iau în considerare cu atenție obiceiurile curioase ale câinilor, sunt obligat să concluzionez că omul este un animal superior. Dar când iau în considerare obiceiurile curioase ale omului, vă mărturisesc, prieten, că rămân nesigur. (Lira Ezra)

- Când cineva începe să trăiască din obișnuință și cită, începe să nu mai trăiască. (James Arthur Baldwin)

- Nu există un tiran ca obișnuință și nici o libertate în care edicții săi nu găsesc opoziție. (Christian Nestell Bovee)

- De obicei trăim odată cu reducerea noastră la minimum; majoritatea facultăților noastre rămân adormite, sprijinindu-se de obicei, care știe ce trebuie să facă și nu are nevoie de ele. (Marcel Proust)

- Adevărul este că cele mai bune momente ale noastre sunt ușor de întâmplat atunci când ne simțim profund nefericiți, nefericiți sau lipsesc ceva. Pentru că doar în aceste momente, conduse de disperarea noastră, suntem gata să ne detașăm de obiceiurile noastre și să începem să căutăm diferite căi sau răspunsuri adevărate. (Morgan Scott Peck)

Expresii despre obișnuință

- Obiceiul ne inhibă capacitatea de a percepe natura extraordinară a lumii. (Salman Rushdie)

- Obiceiul transformă plăcerile somptuoase în nevoile zilnice. (Aldous Leonard Huxley)

- Uneori este necesar să decideți între un lucru cu care sunteți obișnuit și altul cu care am dori să știm. (Paulo Coelho)

- Marile schimbări culturale încep în afectare și se termină în rutină. (Jacques Martin Barzun)

- Dacă credeți că aventura este periculoasă, încercați rutina. Este letală. (Paulo Coelho)


- Obiceiul ... este marele ghid al vieții umane. (David Hume)

- În dragoste, este mai ușor să renunți la un sentiment decât să pierzi un obicei. (Marcel Proust)

- Un bărbat infantil nu este un om a cărui dezvoltare a fost arestată: dimpotrivă, este un om care și-a oferit șansa de a continua dezvoltarea mult timp după ce mulți adulți s-au înfășurat în coconul obiceiurilor și convențiilor. de vârstă mijlocie. (Aldous Huxley)

- Obiceiul, obiceiul și tradiția sunt mai puternice decât adevărul. Este nevoie de o nouă revoluție a spiritului, este nevoie de un nou entuziasm, de distrugere a vechiului. (Voltaire)

- Arta scutură din suflet praful acumulat în viața de zi cu zi. (Pablo Picasso)

- Singurul obicei care trebuie învățat copiilor este acela că aceștia nu trebuie să se supună nimănui. (Jean Jacques Rousseau)

- Obiceiul la care nu rezistăm devine necesitate. (Sf. Augustin)

- Nu pot face același lucru în fiecare seară, aceleași mișcări ... este ca și cum ai purta aceleași chiloți murdari în fiecare zi. (Brigitte Bardot)

- Ar putea fi profitabil să ne despărțim de obiceiul de a asculta doar ceea ce este imediat clar. (Martin Heidegger)

- Dintre cei șapte pitici, doar puiul avea o față rasă. Acest lucru ar trebui să ne spună ceva despre obiceiul de bărbierit. (Tom Robbins)

- A fi deprimat este un obicei; a fi fericit este un obicei; iar alegerea depinde de tine. (Tom Hopkins)

- Oamenii spun adesea că motivația nu durează mult. Aici, același lucru se poate spune despre o baie bună, de aceea o recomandăm în fiecare zi. (Zig Ziglar)

- Doar pentru că așa faci, nu înseamnă că trebuie să o faci! (Lily James)

- Obiceiul și rutina au o putere incredibilă de a risipi și de a distruge. (Henri De Lubac)

- Cea mai periculoasă frază este: Am făcut întotdeauna acest lucru. (Grace Murray Hopper)

- Există atât de mulți oameni nefericiți, care totuși nu iau inițiativa de a-și schimba situația, deoarece este condiționat de securitate, conformism, tradiționalism, toate lucrurile care par să asigure liniștea sufletească, dar în realitate pentru sufletul aventuros al nu este nimic mai devastator decât un anumit viitor pentru un bărbat. (Jon Krakauer)

- Sarcina enormă de tradiții, obiceiuri și obiceiuri care ocupă cea mai mare parte a creierului nostru balastează fără milă cele mai strălucitoare și mai inovatoare idei. (José Saramago)

- Certitudinea, obiceiul, predictibilitatea ucid nu numai pasiunea, ci și plăcerea, care este legată de surpriză. (Soren Kierkegaard)

- Singura persoană cu care lupți este tu însuți și încăpățânarea ta de a nu te arunca în experiențe noi. (Jon Krakauer)

- Gândurile sunt lucruri; au o putere uriașă. Gândurile de îndoială sau frica sunt modalități care duc la eșec. Când supuneți atitudinea negativă a îndoielii și fricii, supuneți eșecului. Gândurile se cristalizează în obiceiuri și obiceiuri se solidifică în circumstanțe. (Brian Adams)

- Justiția nu poate exista decât atunci când există o lege codificată sau o practică respectată de majoritate. (Ron Hubbard)

- Există obiceiuri pe care este mai onorabil să le păcălești decât să le urmezi. (William Shakespeare)

- Maximele rămân nesemnificative până când se concretizează în obiceiuri. (Khalil Gibran)

- Dragostea care nu se reînnoiește în fiecare zi devine un obicei și se transformă în sclavie. (Khalil Gibran)

- Obiceiul ascunde adevăratul aspect al lucrurilor de la noi. (Michel Eyquem De Montaigne)

- Obiceiul și fixitatea atitudinilor mentale plictisesc simțurile și ascund adevărata natură a lucrurilor. (Bruce Chatwin)

- Uneori, este un obicei prost să fii nefericit. (George Eliot)

- Obiceiul este un mare mut. (Samuel Beckett)

- Obiceiul este obiceiul și nu trebuie aruncat pe geam de nimeni; dar convins să coboare scările cu un pas la un moment dat. (Mark Twain)

Citate Impresionante #14 (Iulie 2022)


Tag-Uri: Expresii semnificative
Top