Monreale (Sicilia): ce să vezi

post-title

Ce este de văzut în Monreale, un oraș drăguț situat la câțiva kilometri de Palermo, un itinerar care include exemple grandioase de artă normană prezentă, inclusiv faimoasa Catedrală.


Informații turistice

Catedrala din Monreale, a cărei construcție a fost comandată de William al II-lea și a cărei lucrare a început în 1174, își păstrează încă intacta strălucirea străveche.

Pe fațadă, se prezintă un portic relevant din secolul al XVIII-lea, cu o schemă în trei arce, depășit de o balustradă și între două turnuri pătrate.


Portalul ogiv are ciocane de bronz, atribuite lui Bonanno Pisano, care prezintă în relief scene biblice.

Interiorul arată vizitatorului un spectacol de o indubitabilă frumusețe, maiestuoasă și evocatoare în același timp, cu pereții acoperiți aproape în întregime de mozaicuri minunate, cu tavane în care grinzile expuse sunt toate pictate, cu porfire și podele din granit.

Mozaicurile constituie cea mai mare figurație de mozaic existentă în Italia și cea mai mare din lume după Biserica Santa Sofia din Constantinopol, care acoperă o suprafață de peste 6400 de metri pătrați, cu peste două mii de metri mai mare decât cea a bazilicii San Marco din Veneția , inserat în corpul monumental al unui templu care este clasificat ca o bijuterie de artă unică în lume, cufundat într-un cadru fermecător de o frumusețe naturală uimitoare.


Ce să vezi

Fiecare zonă a templului este decorată cu figurații și motive artistice, cufundată într-un fundal auriu caracterizat printr-o strălucire particulară, care sunt împărțite în 130 de tablouri care povestesc voința divină pentru mântuirea universală.

Seria de picturi începe cu reprezentarea istoriei Creației și a patriarhilor Noe, Avraam, Isaac și Iacob.

În pereții naosului central, separați în 42 de panouri, artiștii vremii au înfățișat episoade din Vechiul Testament, începând cu crearea lumii așa cum este descris în cartea Genezei.


În bazinul absidei centrale se află efigia Pantokratorului, sau Atotputernicului, derivată din cea a Cefalù.

De mare valoare sunt și altarul înalt din argint și bronz, opera lui Valandier, comoara care cuprinde moaște în număr mare și, în capela San Benedetto, o Slavă a San Benedetto, o lucrare din 1776 a lui Ignazio Marabitti.

Citiri recomandate
  • Mazara del Vallo (Sicilia): ce să vezi
  • Trapani (Sicilia): ce să vezi
  • Randazzo (Sicilia): ce să vezi
  • Milazzo (Sicilia): ce să vezi
  • Sicilia: excursii de duminică

De pe terasele Catedralei, la care se poate accesa o ușă situată la începutul naosului drept, puteți admira întreaga Conca d'Oro.

În dreapta Duomo se găsește claustrul secolului al XII-lea, alcătuit dintr-un pătrat cu laturile de 47 de metri lungime și un portic delimitat de arcade susținute de 228 de coloane divers decorate și sculptate cu reliefuri.

Acel Vlog #3 | 3 zile in Sicilia cu 75 de Euro (Septembrie 2021)


Tag-Uri: Sicilia
Top