Goteborg (Suedia): ce să vezi

post-title

Ce este de văzut în Goteborg, un itinerar pe jos care include principalele monumente și locuri de interes, de la plimbarea cu barca până în cartierul Haga, precum și evenimente culturale.


Informații turistice

Orașul Suediei, Goteborg este situat pe coasta de vest a țării, la gura râului Gota, pe Marea Kattegat.

În ciuda faptului că este al doilea oraș ca mărime din Suedia, după Stockholm și principalul port al țării, Gothenburg păstrează farmecul micului oraș suedez, se mândrește cu numeroase zone verzi, iar principalele sale locuri de interes pot fi accesate și pe jos.


Cu o barcă este posibil să faceți un tur al orașului, navigând pe canalele sale, preferând pentru acest tip de vizite lunile de vară, deoarece iarna temperaturile sunt foarte rigide.

Diverse evenimente culturale sunt organizate în oraș, inclusiv săptămâna festivalului de cultură din august, pe tot parcursul anului se organizează spectacole la Opera și în Sala de Concerte, acasă a Orchestrei Simfonice.

În ceea ce privește gastronomia, Goteborg este un oraș pe litoral și din acest motiv, posibilitatea de a avea pește proaspăt prins este largă.


Centrul Goteborgului este piața Gustav Adolf, dedicată fondatorului Gustav II Adolfo al orașului.

Ce să vezi

Cea mai veche parte a orașului este cartierul Haga, o zonă fermecătoare, cu străzi pietonale pietruite, cafenele, magazine vintage, antichități și buticuri la modă.

Un proiect de renovare realizat în anii 1980 a făcut posibilă menținerea în parte a stilului original, caracterizat prin case de cărămidă și lemn vechi, care acum căzuseră în stare de disperare.


Feskekörka este o piață acoperită de pește proaspăt, al cărui nume Feskekorka derivă din dialectul local și înseamnă Biserica peștilor, datorită formei clădirii, care are aspectul unei biserici.

A fost deschis în 1874, există mai multe magazine, restaurante și o varietate de pește și fructe de mare de calitate excelentă.

Citiri recomandate
  • Suedia: informații utile
  • Goteborg (Suedia): ce să vezi
  • Stockholm (Suedia): ce să vezi

Örgryte in Danska vägen este cea mai veche biserică din oraș, a cărei fundație datează de la mijlocul secolului al XIII-lea.

Vasakyrka este o biserică tradițională din Engelbrektsgatan, construită în 1909 în stilul libertății suedeze.

Domkyrkan este catedrala din Göteborg, în stil neoclasic este din 1815.

Christinae kyrka este cunoscută și sub numele de biserica germană, datează din 1748 și își ia numele de la fiica regelui Gustaf al II-lea Adolfo, regina Cristina.

În Gunnebo, la aproximativ 10 minute cu mașina de centrul orașului, se află vila neoclasică și grădinile Gunnebo.

Clădirea a fost construită ca reședință de vară pentru bogatul comerciant John Hall și familia sa.

Proprietatea oferă tururi ghidate și alte evenimente, o cafenea, un restaurant, un magazin de cadouri și o fermă.


Grădina Botanică, cea mai importantă din Europa de Nord din punct de vedere al biodiversității, este formată dintr-o zonă verde frumoasă, parte din care a fost declarată rezervație naturală.

Parc de distracții

Liseberg este cel mai mare parc de distracții din Scandinavia, precum și cel mai popular punct de atracție turistică din Goteborg și Suedia.

Este deschis zilnic de la mijlocul lunii mai până la sfârșitul lunii august și din noiembrie până în decembrie pentru a găzdui o piață pitorească de Crăciun.

Muzee

În Muzeul Civic, găzduit într-o clădire construită la mijlocul secolului al XVIII-lea, odată ce sediul Companiei Indiei de Est, sunt expuse obiecte, fotografii și documente referitoare la istoria orașului.

Muzeul de artă se mândrește cu o mare colecție de artă din țările scandinave, inclusiv lucrări ale lui Anders Zorn, Carl Larsson și Edvard Munch.

Expoziția permanentă include, de asemenea, lucrări ale lui Picasso, Monet, Rembrandt și Van Gogh.


În aceeași clădire se află Centrul Hasselblad pentru artă fotografică și Sala de Artă sau Konsthallen pentru expoziții de artă contemporană.

În Muzeul Culturilor Mondiale există diverse expoziții tematice, referitoare la diferitele culturi și diferențe culturale din lume.

Universeum este un muzeu științific foarte interesant, unde sunt prezentate subiecte științifice și tehnologice.

Cum poti sa emigrezi in Suedia si ce trebuie sa sti (Septembrie 2021)


Tag-Uri: Suedia
Top