Campania: ce este de văzut între frumusețea naturală și arheologie

post-title

Ce este de văzut în Campania, informații turistice pe teritoriu, peisaje fermecătoare, mare și oraș într-un ținut cu origini străvechi.


Informații turistice

Campania este o regiune din sudul Italiei, spălată de Marea Tirrenă și se învecinează cu Lazio, Molise, Puglia și Basilicata. Provinciile sale sunt Avellino, Benevento, Caserta, Napoli și Salerno.

Teritoriul Campania este ocupat în principal de dealuri a căror altitudine variază de la 300 la 500 de metri deasupra nivelului mării, în timp ce puțin peste o treime din suprafață are un caracter muntoresc, printre principalele reliefuri ies în evidență munții Matese, munții Picentini, Monti del Cilento.


Câmpiile cu vedere la Marea Tirrenă, cum ar fi câmpiile Garigliano și Basso Volturno, Sarno și Sele, și cele care se întind în interior, acoperă restul regiunii Campania, care se remarcă și prin zone de natură vulcanică, reprezentate. din zona vastă a Câmpurilor Phlegreene și din reliefurile vulcanice, cel mai cunoscut dintre care este Vesuviu, care domină Golful Napoli și este încă activ.

Ce să vezi

Teritoriul Campania este înzestrat cu frumuseți naturale extraordinare, care s-au combinat cu numeroasele mărturii ale civilizațiilor antice, cum ar fi rămășițele din Paestum, Herculaneum și Pompeii, și cu monumentele moștenite de popoarele care de-a lungul secolelor au fost protagoniștii acesteia istorie, face din această regiune, al cărei centru principal este capitala Napoli, un ținut cu o mare valoare artistică și culturală.

Coastele Campania se dezvoltă pe o lungă întindere pe Marea Tirrenă, parțial cu plaje nisipoase și parțial cu ziduri înalte și stâncoase, formând Golful Gaeta, între Lazio și Campania, Golful Napoli, Golful Salerno și Golful Policastro care marchează, de asemenea, o întindere a coastei Basilicata și Calabria.

Între golful Napoli și cel din Sorrento se întinde peninsula Sorrento, cu coasta omonimă, pe partea cu vedere la golful Napoli, și coasta Amalfi în lateral, cu fața spre golful Salerno, locuri faimoase din întreaga lume pentru frumusețea extraordinară a peisajului.

Celebrele insule Capri, Ischia și Procida se ridică în fața Golfului Napoli.

Sabina Popa, candidată la "Cea mai sexy mămică din România", în direct, la Neatza! (Septembrie 2021)


Tag-Uri: Campania
Top