Basilicata: informații utile


post-title

Informații utile despre Basilicata, caracteristici geografice ale teritoriului, de la câmpia Metaponto până la masivul Pollino, principalele locuri de interes.


Informații turistice

Teritoriul Basilicata formează o regiune scăldată de Golful Taranto, Marea Ionică, Golful Policastro și Marea Tirrenică.

Regiunea se învecinează cu teritoriile Campania și Puglia, provinciile sale sunt Potenza și Matera.


La mijlocul secolului al XII-lea, sub stăpânirea normandă, teritoriul corespunzător aproximativ celui al regiunii actuale, până atunci inclus în cartierul antic și istoric Lucania, a luat numele de Basilicata.

Locuitorii săi, numiți Basilischi sau Basilicatesi, încă se recunosc ca Lucani.

Basilicata este o regiune predominant muntoasă și deluroasă, câmpia Metaponto, care se întinde de-a lungul coastei Ionice, este cea mai mare din regiune.


Ce să vezi

În Masivul Pollino, la granița cu Calabria, se extinde Parcul Național omonim.

În imediata apropiere se află Masivul Sirino, una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din Basilicata, unde în timpul iernii este posibil să practici schi alpin, schi de fond și excursii cu rachetele de iarnă, în timp ce în vară splendidele păduri de fag, care acoperă laturile sale invită la plimbări plăcute.

Stațiunea litorală din Maratea este foarte populară pe coasta Tirreniei, în timp ce pe coasta ionică există diferite locații, printre care Metaponto, Nova Siri, Scanzano Jonico, Policoro, Pisticci Rotondella.

Tag-Uri: Basilicata
Top