Vacanță în Abruzzo: călătorie între Apenini și Marea Adriatică


post-title

Ghid turistic Abruzzo, caracteristicile peisajelor reprezentate în culorile stemei, vizitează parcurile naționale și orașele.


Abruzzo pe scurt

Abruzzo este o regiune italiană situată între Apeninele centrale și coasta Adriatică.

Cuprinde provinciile Chieti, L'Aquila, Pescara și Teramo. Se învecinează cu Marchele la nord, cu Lazio la vest, cu Molise la sud și este scăldat de Marea Adriatică la est.


Regiunea este în principal muntoasă și salută cele mai înalte culmi ale Apeninilor, și anume Corno Grande (2912 m a.s.l.), în masivul Gran Sasso și Monte Amaro (2793 m a.s.l.), în masivul Maiella.

O serie de dealuri se derulează în spatele coastei nisipoase, în timp ce în zona montană ocupă două treimi din teritoriul Abruzzo.

Aceste caracteristici geografice sunt reflectate în stema regiunii Abruzzo prin aranjarea culorilor, alb, verde și albastru.


Albul reprezintă vârfurile înzăpezite, verdele, pădurile și dealurile, albastrul, marea pe care acest teritoriu privește, protejat de vaste arii protejate, inclusiv Parcul Național Abruzzo, Lazio și Molise, Parcul Parcul Național Maiella și Parcul Național Gran Sasso și Monti della Laga.

În aceste zone de mare interes naturalist, pentru peisajele lor grandioase, pentru flora și fauna pe care o găzduiesc, este posibil să te plimbi în natură, să-i savurezi tăcerile și frumusețile maiestuoase.

Orașele și orașele cu bisericile lor, clădirile și monumentele antice mărturisesc istoria și cultura acestui pământ bogat în tradiții.


Parcuri în Abruzzo

Parcul Național Abruzzo, situat în valea Sangro superioară, este una dintre zonele naturale protejate care disting cele mai multe regiuni.

Multe specii de faună locală trăiesc în ea, inclusiv ursul marsican, lupul, mămăligă, căprioare și multe altele.

Citiri recomandate
  • Giulianova (Abruzzo): ce să vezi
  • Vacanță în Abruzzo: călătorie între Apenini și Marea Adriatică
  • Roccaraso (Abruzzo): ce să vezi
  • Abruzzo: excursii de duminică
  • Sulmona (Abruzzo): ce să vezi în patria confettiilor

Parcul național Gran Sasso și Monti della Laga, înființat în 1991, acoperă o suprafață de peste 140.000 de hectare, în plus, teritoriul său este în mare parte muntoasă și include masivul Gran Sasso d'Italia și lanțul din Monti della Laga.

Zona Parcului Național Maiella, care se află în jurul marelui masiv Majella și a munților Morrone, are o suprafață de aproximativ 62.000 de hectare cu o conformație în principal muntoasă.

În 2010, zona marină protejată din Torre del Cerrano a fost distinsă, acoperind o suprafață de aproximativ 37 de kilometri pătrați, pentru a proteja o anumită porțiune de mare în Abruzzo, unde este posibil să admirați, la o distanță scurtă de coastă, rămășițele scufundate ale Portul antic al Atriului, un sit natural de mare interes arheologic și naturalist.

Munte în Abruzzo

Peste jumătate din regiunea Abruzzo este muntoasă, în această regiune există unele dintre vârfurile majore ale lanțului Appeninin, inclusiv Gran Sasso și Maiella.

În timpul sezonului de iarnă cele mai populare stațiuni turistice pentru schiori sunt Rivisondoli, Roccaraso și Pescocostanzo.

Marea în Abruzzo

Coasta Abruzzo are o lungime de aproximativ 130 km, zona de coastă a teritoriului Teramo, este caracterizată de plaje largi și nisipoase, în timp ce în zona dintre Ortona și Vasto coasta este înaltă și abruptă, cu plaje delimitate de un tipic și scrub dens mediteranean.

Există multe stațiuni de pe litoral, vara destinațiile preferate sunt Silvi Marina, Vasto, Ortona, Francavilla al Mare, Giulianova, Roseto degli Abruzzi și Tortoreto.


Alte locuri foarte interesante de văzut, de-a lungul coastelor Abruzzilor, sunt Pineta D'Annunziana, rezervație naturală situată în zona de sud a Pescara și coasta Trabocchi, care se remarcă prin caracteristicile și mașinile de pescuit antice plasate. pe stâlpi de lemn.

Spa în Abruzzo

Datorită numeroaselor izvoare de apă termală, Abruzzo se mândrește cu mai multe spa-uri cunoscute din cele mai vechi timpuri, renumite pentru vindecarea a numeroase boli.

Printre cele mai populare stațiuni balneare se numără stațiunile Raiano, Canistro, Caramanico Terme și spa-urile Popoli.

Tag-Uri: Abruzzo
Top